Доступність посилання

ТОП новини

Україна святкує День Незалежності

24 серпня Україна святкує День Незалежності. Найпершим із українських міст День Незалежності розпочав святкувати Ужгород. Також відбулася і головна подія святкувань 26-ї річниці Незалежності України – військовий парад у центрі Києва. Відбувся «Марш нескорених». Згодом поліція Києва повідомила про вибух в центрі столиці та двох постраждалих. За даними МВС, лише у Києві у цей день підтримують правопорядок 4500 поліцейських і гвардійців. Радіо Свобода слідкує за ситуацією у столиці та інших регіонах України в «Живому блозі».

Здобуття Незалежності:

Найпершим із українських міст День Незалежності розпочав святкувати Ужгород. О 6:00 ужгородці разом із заслуженим академічним Закарпатським народним хором зустріли схід сонця «Молитвою за Україну». Урочистий концерт-молитву хор виконав на площі Народній.

Після молитви прозвучали українські народні пісні, духовні твори. Запрошені на захід представники різних релігійних конфесій виконали екуменічну молитву за мир в Україні.

Президент Петро Порошенко привітав Україну з Днем Незалежності у Facebook:

Посол США в Україні Марі Йованович та співробітники посольства зичать українцям щасливого Дня Незалежності:

Головною подією святкувань 26-ї річниці Незалежності України стане військовий парад, який розпочнеться о 10:00 у центрі Києва. Парад прийматиме президент України Петро Порошенко.

З нагоди свята до Києва прибули міністри оборони країн-партнерів України, в тому числі міністр оборони Сполучених Штатів Америки Джеймс Маттіс, а також багато гостей та офіційних делегацій, які спостерігатимуть за парадом.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter написав:

До Дня Незалежності України із 22 серпня на Хрещатику, між майданом Незалежності та Європейською площею, розміщена виставка сучасного українського озброєння та військової техніки під назвою «Міць нескорених». В її експозиції – близько 70 одиниць бойової техніки та озброєнь, серед яких – самохідно-артилерійські установки, танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, вантажні та санітарні автомобілі. Після закінчення свят техніку передадуть українським військовим у зону АТО.

Речник президента Святослав Цеголко повідомив у Twitter про вранішню молитву за Україну за участю Петра та Марини Порошенків:

У Хмельницькому пасажири тролейбусів у вишиванках не платитимуть за проїзд 24 серпня, інформує прес-служба Хмельницької міськради.

Кримчани привітали Україну з Днем Незалежності віршами Симоненка:

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов привітав співвітчизників із 26-ю річницею незалежності. За його словами, за 26 років «Україна зазнала економічних та політичних криз, сірих «застійних» часів і смертельної небезпеки задихнутись у зашморгу Російської неоімперії».

Попри всі ці виклики, наша Держава встояла. І головне – внаслідок цих величезних випробувань, через кров, страждання, у боях за рідну землю народилась українська нація! Нація, яка здатна захистити себе, здатна виборювати перемогу. Нація, яка здатна примусити рахуватися зі своїми інтересами та планами

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив у своєму привітанні до Дня Незалежності, що «ми з вами сильні, щоб здолати все те, що сьогодні є загрозою для нашої державності, для нашої незалежності».

Україна має безмежні можливості, які ми маємо, кожен на своєму місці, використати, щоб відкрити велич нашої прекрасної української держави

З Днем Незалежності привітав Україну у Facebook голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль:

АПУ: президент разом з дружиною вшанували пам'ять Тараса Шевченка та Михайла Грушевського:

«26-й рік незалежності став особливим» – Петро Порошенко під час виступу з нагоди Дня Незалежності України.

НАЖИВО:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG