Доступність посилання

ТОП новини

Україна святкує День Незалежності

24 серпня Україна святкує День Незалежності. Найпершим із українських міст День Незалежності розпочав святкувати Ужгород. Також відбулася і головна подія святкувань 26-ї річниці Незалежності України – військовий парад у центрі Києва. Відбувся «Марш нескорених». Згодом поліція Києва повідомила про вибух в центрі столиці та двох постраждалих. За даними МВС, лише у Києві у цей день підтримують правопорядок 4500 поліцейських і гвардійців. Радіо Свобода слідкує за ситуацією у столиці та інших регіонах України в «Живому блозі».

Російський адвокат Микола Полозов, який, зокрема, захищає українців в окупованому Криму, написав у Twitter свої привітання:

Виступ президента України Петра Порошенка (відео):

Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін привітав Україну з Днем Незалежності.

«В останні роки китайсько-українські відносини стратегічного партнерства зберігають стабільний розвиток, співробітництво обох сторін у всіх сферах досягло низки позитивних результатів», – наголошено у привітанні президенту України.

Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає українців у російських судах, вітає у Twitter з Днем Незалежності України:

«Є така приказка: «Собаки брешуть, вітер віє, а караван, наш український караван – іде» – Порошенко

У нас нема жодних сумнівів, що попри всі труднощі, Україна буде успішною. І українці будуть успішними. Незалежність дала нам шанс, якого ми не можемо змарнувати. Дивимося в майбутнє і йдемо вперед!

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Василю Тарасюку і капітану Євгену Лоскоту (посмертно). Про це голова держави заявив, виступаючи на військовому параді до Дня Незалежності 24 серпня в центрі Києва.

Під час виступу Петро Порошенко нагадав, що нині в Україні 42 Герої.

Зараз можу назвати імена сорок третього та сорок четвертого. 24-річний лейтенант Василь Тарасюк, мужній оборонець Авдіївської промзони – однієї із найгарячіших точок на теперішній лінії зіткнення. І капітан Євген Лоскот, який в чотирнадцятому році зупинив рух колони росіян в бік Щастя. Потрапивши в оточення, останньою гранатою підірвав себе, вигукнувши при цьому «Слава Україні!»

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG