Доступність посилання

ТОП новини

Уточнені дані: 8 військових загинули, 10 поранені, 1 потрапив у полон – Міноборони


Красногорівка. Жовтень 2016 року
Красногорівка. Жовтень 2016 року

Восьмеро військових загинули, десятеро отримали поранення, один потрапив у полон – сумний результат за 19 та початок 20 липня в зоні АТО, інформують у Міністерстві оборони України. Більшість військових були вбиті під час щільних обстрілів Мар’їнки і Красногорівки. Від «Градів» і мін постраждали житлові будівлі, про жертви серед мирного населення не повідомляють.

​Ніби повернулись у 2014 рік, кажуть жителі прифронтової Мар’їнки і Красногорівки Донецької області. Минулої ночі, за даними Міноборони, бойовики пошкодили артилерійським вогнем кілька житлових будівель у двох містах. В одній з багатоповерхівок Красногорівки розірвався снаряд і почалася пожежа. Ще одна пожежа знищила присадибну будівлю в Марїнці.


«Був і «Град», і ще щось важке, дуже важке. Було таке відчуття, що повернулися в 2014-2015 роки. Все почалося ввечері, потім близько 2 години ночі вогонь став більш щільним», – розповіла жителька Мар'їнки Олександра.


Раніше про посилення обстрілів говорив заступник голови військово-цивільної адміністрації Красногорівки Роман Коржов. На своїй сторінці у Facebook він оприлюднював звуки обстрілів, за його словами, танкових.


Місцеві волонтери розповіли Радіо Донбас.Реалії, що на позиціях поблизу Красногорівки проросійські бойовики намагалися підійти ближче до позицій українських військових, але спроба була невдалою.

За добу загинуло 9 військових

У штабі АТО повідомляють про збільшення обстрілів українських військових з боку незаконних збройних формувань Донецької і Луганської областей за останню добу. Станом на 6:00 20 липня було відомо про чотирьох загиблих бійців Збройних сил України – троє з них підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, ще один був убитий під час обстрілу. Пізніше речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко уточнив сумні підсумки нічних боїв поблизу Донецька.


«Прес-центр штабу АТО надає уточнену інформацію станом на 16.00 20 липня 2017 року. За минулу добу, 19 липня 2017 року, чотири військовослужбовці Збройних сил України загинули: один захисник – від кулі ворожого снайпера, троє – під час підриву на мінно-вибуховому пристрої. Ще троє військовослужбовців отримали поранення.
За поточну добу, 20 липня 2017 року, в результаті активізації дій противника, у тому числі масованого обстрілу позицій Збройних сил України, загинуло чотири українських військовослужбовці, один потрапив у полон. Семеро наших захисників отримали поранення. Збройні сили України дали гідну відсіч противнику, який зазнав значних втрат загиблими та пораненими», – доповів Лисенко.

Однак бойовики не повідомляють про поранених і загиблих.

Натомість представники контрольованого Росією угруповання «ДНР» звинувачують в обстрілах українських військових. Зокрема, в заявах бойовиків йдеться про Горлівку і селище Зайцеве.

Українська ж сторона в обстрілах селища Зайцеве звинувачує проросійських бойовиків – населений пункт, який розташований безпосередньо біля Горлівки, дуже розтягнутий вздовж, і його неодноразово розділяла лінія фронту.

Повідомлення про обстріли надходять, попри оголошене 24 червня перемир’я, що мало б діяти на час жнив.

Про припинення вогню на лінії контакту домовлялися вже багато разів. Досі жодного разу режим припинення вогню не втримувався. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину в порушеннях і звинувачують у провокаціях іншу сторону.

  • Зображення 16x9

    Михайло Штекель

    Журналіст. Працюю в медіа-сфері з перервами із 2003 року. В 2013 році спробував переїхати з рідної Одеси до Києва, писав про Революцію гідності, анексію Криму і знімав війну на Донбасі. У 2017-му повернувся до Одеси – міста непростого, але вкрай цікавого. Навчався на філософському факультеті, тому маю слабкість до довгих текстів. На Радіо Свобода працюю з 2014 року. Пишу, фотографую, знімаю, спілкуюсь із людьми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG