Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Вірменії заявляє, що двоє членів збройної групи здалися


Територія полку патрульно-постової служби (ППС) поліції, 29 липня 2016 року
Територія полку патрульно-постової служби (ППС) поліції, 29 липня 2016 року

Поліція Вірменії повідомляє, що двоє членів збройної групи «Сасна црер», яка захопила 17 липня територію полку патрульно-постової служби (ППС) поліції, сьогодні вийшли з території полку ППС.

Як повідомив прес-секретар поліції Вірменії Ашот Агаронян, вони не були поранені і зараз їх затримали.

Агаронян на своїй сторінці в Facebook повідомив, що також сьогодні вранці з території полку патрульно-постової служби поліції з пораненням до лікарні був доставлений член збройної групи Седрак Назарян, якому надали медичну допомогу.

Раніше сьогодні повідомлялося, що у Єревані з території поліцейської дільниці, захопленої збройною групою, чути звуки вибухів.

Озброєні особи захопили відділення поліції в Єревані 17 липня, вбивши одного правоохоронця і взявши в заручники ще кількох. Також взяли у заручники медиків, коли вони прийшли в будівлю, щоб надати допомогу двом бойовикам, пораненим у перестрілці з поліцією 26 липня. Згодом лікарів звільнили.

Увечері 30 липня демонстранти, які підтримують збройну групу «Сасна црер», перекрили центральну транспортну артерію столиці Вірменії Єревана – проспект Баграмяна. Був заблокований рух транспорту проспектом, на якому розташовані будівлі Національних зборів Вірменії та адміністрація президента країни. Поліція встановила кордон на шляху демонстрантів.

Перед цим 30 липня Служба національної безпеки дала збройної групі час до 17:00 того ж дня, щоб скласти зброю і здатися владі. У заяві відомства зазначалося, що в іншому разі «підрозділи спеціального призначення правоохоронних органів уповноважені без попередження відкрити вогонь і знешкодити будь-яку озброєну особу, що перебуває на території полку ППС або за його межами».

Члени збройної групи вимагають звільнити з-під варти керівника радикального опозиційного угруповання «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна, арештованого понад місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

XS
SM
MD
LG