Доступність посилання

ТОП новини

Деякі посадовці МВС заважають розслідувати вбивства на Майдані – ГПУ


Олег Махніцький
Олег Махніцький
Виконувач обов’язків генерального прокурора України Олег Махніцький заявляє, що деякі посадові особи Міністерства внутрішніх справ приховано протидіють розслідуванню масових вбивств на Майдані. Про це він заявив, коментуючи попередні результати розслідування масових вбивств під час Майдану.

Зокрема, за його словами, до цього часу не проведений повний комплекс заходів з виявлення кола співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут», які можуть причетні до злочинів проти активістів Євромайдану.

«Незважаючи на доручення Генеральної прокуратури України, не встановлено також обставини вивезення або знищення вогнепальної зброї, які були закріплені за співробітниками міліції. Крім того, керівництво МВС України без погодження зі слідчими Генеральної прокуратури направило своїх бійців для участі в Антитерористичній операції зі зброєю, що перевіряється на предмет вчинення вбивств на Майдані», – заявив Махніцький.

Така позиція Міністерства внутрішніх справ, за словами в.о. генерального прокурора, значно ускладнює отримання швидких і повних результатів розслідування, чого вимагає суспільство і керівництво держави.

У лютому цього року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули більш як сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Повідомлялося, що більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию.
XS
SM
MD
LG