Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов програє, якщо не стане «донецьким Коломойським» (преса)


Київ – Сили антитерору вдалися до рішучіших наступальних дій на Донбасі. Протягом останньої доби військовим і правоохоронцям вдалося завдати кількох відчутних ударів по проросійських терористах у районі Слов’янська і Краматорська. Свій поступ силовики «охрестили» початком фінального етапу антитерористичної операції проти знахабнілих бойовиків. Наскільки насправді є близьким фінал терористичного шабашу на сході країни – судити важко, зауважує газета «Україна молода». Утім, істеричний вереск регіоналів і комуністів, які вимагають негайної зупинки АТО та розформування Нацгвардії, опосередковано свідчить про те, що сили антитерору хай і потроху, але таки беруть гору над сепаратистами. На цьому наголошується в статті «Прапор над Слов’янськом».

Україна сприймає Донбас як бандитський, депресивний регіон, населений зеками і людьми, які сповідують радянську культуру, переконує в тижневику «Країна» політолог Тарас Березовець. Він вважає, що ще з 1990-х років ніде злочинність не була так розвинена й не пустила такі корені, як на Донбасі та в Криму. Хто висовував голову, їх розстрілювали або забивали бітами. Політолог вважає, що якщо Рінат Ахметов хоче вижити, має піти шляхом Ігоря Коломойського. Почати озброювати працівників своїх підприємств. Це тисячі людей. Іншого виходу немає. Ахметов знає, як боротися зі злочинцями. Він вижив у шалені 1990-ті і знає, як розмовляти з бандитами. Якщо Ахметов не захоче або не зможе стати «донецьким Коломойським», Донбас може стати другим Придністров’ям і він втратить усі свої активи. Стоятимуть блокпости, і якщо до Ахметова їхатиме руда, зупинятимуть і вимагатимуть данину. Якщо Ахметов не платитиме – підриватимуть рейки. Тому у нього немає іншого варіанту, як звернутися до досвіду 1990-х років, переконаний політолог.

На початку місяця Олександр Турчинов оголосив про другу хвилю мобілізації і знову повернув призов на строкову службу, скасований в жовтні минулого року. Українці, не чекаючи повісток, самі записуються в Національну гвардію і в загони Самооборони. Газета «Сегодня» з'ясувала, що гвардійцями стають не лише рядові громадяни, а й діти відомих політиків. Зокрема, син Анатолія Гриценка – Олексій – командир на Львівщині, а син міністра оборони – воює під Слов'янськом. Пашинський–молодший також після київського Майдану записався у Нацгвардію. Докладніше про це йдеться в статті «Діти політиків у формі».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG