Доступність посилання

ТОП новини

Майже 60% українців вважають, що ГТС не можна продавати – опитування


Близько 60% жителів України вважають, що українська газотранспортна система має залишатися в державній власності – про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Згідно з повідомленням, громадяни України відповідали на запитання, яким чином краще вчинити, якщо Росія пообіцяє за передачу їй української ГТС знизити ціну на газ.

«59,9% респондентів висловили думку, що українська ГТС у будь-якому разі має залишатися в державній власності, і управляти нею має лише українська сторона. 15,2% опитаних схиляються до думки, що українську газотранспортну систему слід передати в управління консорціуму, до якого входили б представники Росії, України та ЄС. Ще менше респондентів – 12,3% – вважають, що українську газотранспортну систему можна передати в управління або в оренду Росії в обмін на знижку на газ. І лише 2,7% опитаних переконані, що ГТС слід приватизувати й держава не повинна втручатися в її діяльність», – йдеться в повідомленні.

Дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 12 по 16 квітня 2013 року. Опитано 2010 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Цього місяця Верховна Рада відклала розгляд законопроекту, що скасовує заборону на приватизацію української газотранспортної системи.
XS
SM
MD
LG