Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: Україна має зупинити злочинність міліції перед Євро-2012


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала сьогодні владу України покласти край злочинності в лавах правоохоронців, застерігаючи, що інакше вболівальники на Євро-2012 ризикують зазнавати зловживань української міліції.

Як мовиться в прес-релізі організації, правозахисники хочуть, щоб влада України напередодні чемпіонату Європи з футболу чітко дала знати, що не потерпить зловживань правами людини з боку правоохоронців, і публічно зобов’язалася створити незалежний орган для розслідування скарг проти дій міліції.

Директор Amnesty International у справах Європи і Середньої Азії Джон Далгойзен заявив, що Україна нагально потребує нової і міцної системи розслідування злочинів міліції.

Приводом для заяви правозахисників став інцидент у Львові, коли працівники правоохоронних органів жорстоко знущалися з двох затриманих через суперечку в барі, так що ті потім потрапили до лікарні, а справу проти цих правоохоронців порушили тільки по тому, як захисник потерпілих через кілька днів після події розповів про неї на телебаченні.
XS
SM
MD
LG