Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: Янукович переміг на виборах завдяки бездіяльності прокуратури


Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що бездіяльність Генеральної прокуратури стала однією з причин результату, який одержав лідер Партії регіонів Віктор Янукович на виборах Президента.


«Головним досягненням Януковича під час другого туру президентських виборів є бездіяльність Генеральної прокуратури України, підконтрольної Партії регіонів, яка не зробила найменших дій для покарання фальсифікаторів», – сказав Луценко.

За його словами, Міністерство внутрішніх справ направило в Генпрокуратуру під час виборів 381 матеріал про порушення кримінальних справ, на які органи прокуратури «практично не відреагували».

Як заявив Луценко, були виявлені факти підкупу виборців, фальсифікації документів для голосування вдома, незаконної агітації.

«З 381 матеріалу для порушення кримінальних справ з повністю обґрунтованими юридичними висновками, які зробило Міністерство, прокуратура порушила аж 7 кримінальних справ станом на вчорашній день», – сказав Луценко, виконання яким обов’язків міністра після звільнення з міністерської посади зупинене в суді.

Крім того, за його словами, Янукович отримав свій результат на виборах Президента через масове підвезення Партією регіонів людей на виборчі дільниці в день виборів.

Луценко заявив, що всі спроби міліції зупинити незаконні дії щодо агітації виборців у день голосування зіштовхувалися з протидією з боку органів прокуратури.

Водночас, наголосив він, із погляду міліцейської компетенції вибори пройшли досить спокійно, що, за його словами, стало наслідком проведеної міліцією профілактики.

За попереднім підрахунком 100% електронних протоколів дільничних виборчих комісій, 48,95% виборців проголосували за Віктора Януковича, 45,47% – за Юлію Тимошенко.

Луценко називає себе «духовним лідером МВС»

Юрій Луценко заявляє, що не виконує обов’язків міністра внутрішніх справ України, а є «духовним лідером МВС».

Відповідаючи на запитання, в якому службовому статусі він зараз перебуває, Луценко нагадав, що є відповідне рішення Київського окружного адміністративного суду, яким призупинена дія постанови Кабінету Міністрів про призначення Луценка першим заступником міністра внутрішніх справ – в. о. голови МВС.

«Прокуратура мене відразу попередила, що якщо я вийду на роботу, буде порушено кримінальну справу за статтею про самовільне привласнення повноважень», – сказав Луценко.

За його словами, після офіційного оголошення результатів президентських виборів та інавгурації Віктора Януковича він подасть у відставку. «Я не визнаю до розгляду в суді перемоги Януковича, але якщо суд визнає його перемогу, я того ж дня складу повноваження виконувача обов’язків міністра й перейду в опозицію», – сказав Луценко.

На позачерговому засіданні 28 січня Верховна Рада за ініціативою Партії регіонів проголосувала за відставку Луценка з посади глави МВС. Цього ж дня уряд ухвалив рішення про його призначення першим заступником міністра внутрішніх справ – виконувачем обов’язків глави МВС.

Водночас за позовом депутата фракції Партії регіонів Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію цього розпорядження Кабміну до завершення судового розслідування.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG