Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачення Луценка на адресу Нацбанку – політичний піар?


Олександр Сугоняко, президент Асоціації українських банків
Олександр Сугоняко, президент Асоціації українських банків

Київ – Банкіри не вірять, що справа проти керівництва Нацбанку буде розслідувана, а винні покарані. Голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко не виключає, що заява міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, мовлявЮ падіння гривні спричинене керівництвом НБУ, була політичною, щоб підірвати довіру населення.

– Пане Сугоняко, як Ви оцінюєте звинувачення міністра Луценка?

– Це для нормального суспільства абсолютно неприйнятні заяви, тому що починається серйозна справа – розслідування злочину, яке має надзвичайно важливе значення для суспільства. Як звичайно у нас в Україні буває, коли починають розслідування, коли відкривають кримінальну справу, про це обов’язково дуже голосно говорять, а потім через якийсь час про це все забувається. І потім виявляється, що там справді щось було і відкупились, або це була політична заява. У нормальних суспільствах проводиться дослідження, розслідування, вирок суду і повідомлення про те, що злочинець сидить у тюрмі.

– На Вашу думку, чи є сьогодні підстави для таких звинувачень?

– Для цього треба провести розслідування.

– А як такі заяви вплинуть на курс національної валюти? Чи не стане це тим дестабілізуючим фактором, який ще більше штовхне гривню у яму?

Це підрив довіри до банків, до влади. Чи вплине це на курс? Я не думаю. Тому що рівень довіри до влади (та і до банків) у нас настільки впав, що такі заяви навряд чи будуть діяти на курс. Але на серце людей, я думаю, це вже діє.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ярина Матвійчук

    Приєдналася до команди «Голосу Америки» у 2014 році. Перед тим працювала в американському журналі National Geographic та на Радіо Свобода ведучою та редактором програми «Ранкова Свобода». У Києві волонтерила на «Радіо Марія» та в кіностудії Cinema House Group, у Гавані доглядала за хворими українськими дітьми в рамках проєкту «Україна – Куба». Розповідає, що любить книжки і поважає добре почуття гумору. Рецептом свого життя називає «Похвалу глупоті» Е. Роттердамського. Мріє покататися на всіх видах транспорту та спробувати їжу різних народів світу.

  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG