Закон про посилення відповідальності військових: Залужний просить підписати, а правозахисники проти

illustration

  • ЗСУ – герої чи дизертири? Скандальний закон

Головнокомандувач Валерій Залужний підтримує закон, який посилює відповідальність військовослужбовців, і на який різко відреагувало громадянське суспільство та правозахисники

«Сьогодні я змушений підняти досить складну тему - посилення відповідальності за самовільне залишення військової частини чи місця служби, дезертирство, самовільне залишення поля бою або відмову діяти зброєю, непокору і невиконання бойових наказів», – написав Залужний у Телеграмі.

Він повідомив, що підтримує ухвалені парламентом зміни до законодавства, і просить президента підписати закон.

«Моя думка чітко віддзеркалює позицію командирів угруповань та військових частин, які вимагали системного вирішення цього комплексу питань», – наголосив Залужний.

  • Зеленський приїхав у Бахмут на Донеччину

«Голова держави відвідав передові позиції однієї з механізованих бригад, особовий склад якої протистоїть ворогу на підступах до міста. Президент заслухав доповідь командира про оперативну обстановку, матеріально-технічне забезпечення і пропозиції щодо подальших дій», – йдеться в повідомленні.

  • Путін і Лукашенко: результат

Олександр Лукашенко, ймовірно, відхилив зусилля президента Росії Володимира Путіна щодо участі Білорусі у війні проти України під час зустрічі у Мінську, вважають аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW).

  • Зеленський просить за Саакашвілі

Президент Володимир Зеленський закликає уряд Грузії відпустити ув’язненого Міхеїла Саакашвілі на лікування в Україну, або іншу країну Європи чи США.

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода Live:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін і Гаага: як можна провести новий «нюрнберзький процес» – над російськими воєнними злочинцями?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час