Менше 3-х кілометрів до котла на Курщині і швидкий наступ Росії на Донеччині: що буде?

Як врятувати Покровськ?

  • Окупація Донеччини рекордними темпами

Російська армія продовжує обстрілювати Покровськ, що на Донеччині. Звідти триває евакуація цивільних, а саме місто опинилося перед загрозою окупації через стрімке просування російських військ.

Крім того, міноборони РФ також заявило про захоплення Нью-Йорка, що теж на Донеччині, хоч в українському Генштабі цього не підтверджували. Оцінюючи ситуацію на фронті міжнародні оглядачі відзначають рекордні темпи окупації Донбасу.

Чому так стається і які шанси у ЗСУ стримати російський натиск на цій ділянці фронту?

  • Зруйновані переправи. Котел для 3-х тисяч солдатів

ЗСУ залишилося пройти ще 2,6 кілометри, щоб замкнути так званий котел для російських військ у Глушківському районі Курської області. Про це повідомляє аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке.

Це стало можливим після руйнування усіх ключових переправ через річку Сейм. Якщо котел таки замкнуть, то що тоді? І чому Росія досі не перекинула необхідну кількість резервів у Курську область, щоб захистити свої території?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода Live:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна «азартно грає» на Курщині, а Росія захопить весь Донбас? Західні аналітики оцінили ризики на обох фронтах
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Це просто неймовірно»: американець у Суджі про україномовних місцевих та російськомовних бійців ЗСУ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Тому що це правильно». Адмірал ВМС США про неминучість підриву Кримського мосту і подальшої допомоги України