ЗСУ б'є у відповідь по РФ, Київ ставить на другий Саміт миру. Готуватися до перемир'я?

Президент упевнений, що його «план перемоги України» реальний

  • Як і з чим Україна може закінчити війну?

Поки міністр закордонних справ Росії Лавров повторює шаблонні кремлівські наративи, що мирна формула президента Зеленського є «ультиматумом» і «Росія ніколи серйозно не розглядала цей план», ЗСУ дістають дронами російські території.

У соціальних мережах РФ нині з'явилися кадри з пожежею в районі аеропорту «Жуковський» (Раменське). Про це написав і мер Москви Сергій Собянін у своєму телеграмі. А також і про збиття дронів у містах московської області – Подольськ, Раменське, Люберці, Домодєдово і Коломна.

Безпілотники, за даними російської влади, атакували міста одразу кількох регіонів, Міноборони РФ звітує про збиття 144 дронів.

А екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес відреагував на це так: « – Удари по аеродромах, з яких здійснюються російські атаки, чи то ракети, чи то безпілотники, чи то літаки, що скидають керовані бомби, є законними цілями. І ми не повинні обмежувати Україну в ударах по цих цілях. Накладати обмеження використовувати зброю, яку ми вже надали Україні, зокрема 300-кілометрові ATACMS, це жахлива політика Сполучених Штатів», – заявив він.

То коли вже зміниться дана політика і чи Україні потрібно чекати?

Як далеко вглиб РФ зараз можуть бити дрони ЗСУ та як ці атаки впивають на хід війни і що дають Україні?

  • Для чого потрібен другий Саміт миру?

Зеленський все покладає на міжнародний тиск, щоб закінчити війну цієї осені, пише іспанське видання EFE. Сам Зеленський на зустрічі з дипломатами заявив, що Україні потрібен другий Саміт миру саме цього року.

Нагадаємо, перший, Глобальний саміт миру, 15–16 червня приймала Швейцарія. Понад 80 країн і чотири організації, серед яких Рада Європи, Європейська комісія, Європейська рада і Європейський парламент, підтримали спільне комюніке за його підсумками.

Що може принести Україні новий саміт миру?

До чого влада готує українців і які плани президент Зеленський обговорює зі світовими лідерами?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада Москви заявила про атаку дронів в області, уламки безпілотника упали на багатоповерхівку
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Бен Годжес: США не повинні обмежувати Україну в ударах – російські аеродроми є законними цілями
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Голова МЗС Британії та держсекретар США анонсували спільний візит до Києва