Страх прориву: чому Росія намагається всіма силами повернути Старомайорське?

31 липня ватажок угрупування «ДНР» Денис Пушилін заявив, що армія Росії нібито відбила село Старомайорське на стику Донецької та Запорізької областей.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Сили оборони України зайняли це село лише кілька днів тому, і за нього понад місяць тривали запеклі бої. Повідомлення Пушиліна широко розтиражували російські ЗМІ – при цьому колаборант заявив нібито про великі втрати у лавах українських захисників під час відступу.

Проте проєкт DeepState вже наступного дня спростував відхід ЗСУ зі Старомайорського – за даними аналітиків, росіяни спробували двома групами пробитися до села, проте безуспішно.

За їхніми даними, загарбники дійшли лише до південної частини села, і були змушені тікати. Ще одна група росіян намагалася контратакувати з Урожайного неподалік, форсуючи річку Мокрі Яли.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Україна продовжує наступати в районі Старомайорського – на південь від Великої Новосілки, на південь від Оріхова та довкола Бахмуту. Росія ж атакує біля Куп'янська, Лимана, Мар'їнки та Авдіївки. І лише Сили оборони мають просування на фронті, яке може стратегічно змінити ситуацію на полі бою.

Головні питання випуску:

Чому росіяни намагаються всіма силами повернути Старомайорське Донецької області?

У кого зараз ініціатива на понад 1500-км фронті?

І чи можливий прорив оборони Росії на Півдні вже цього літа?

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Горіло добре». Як на Півдні артилерія морпіхів розчищає шлях піхоті
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Луплять» по вже знищених Bradley, щоб зняти нові відео: «Кіберборошно» про фейки РФ та український OSINT
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як Росія сьогодні обманює захоплену частину Донбасу?