Сі Цзіньпін їде до Путіна: Китай хоче обманути США в Україні?

На сайті Кремля з'явилося повідомлення, що голова КНР Сі Цзіньпін на запрошення Путіна відвідає Росію з офіційним візитом 20-22 березня.

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

«Під час переговорів буде обговорено актуальні питання подальшого розвитку відносин всеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії між Росією та Китаєм», – зазначили в адміністрації російського президента.

Також лідери нібито обміняються думками щодо поглиблення співпраці на міжнародній арені та підпишуть кілька «важливих двосторонніх документів».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ФАБи з «м’ясним валом»: як Росія намагається знищити Авдіївку (репортаж)

Напередодні візиту до західних ЗМІ почали з'являтись повідомлення, що Пекін вже підтримує Росію в агресії у військовому плані. Politico розповіло про те, що кілька китайських компаній протягом 2022 року поставили російським підприємствам тисячу штурмових гвинтівок та інше обладнання, яке може бути використане у військових цілях – зокрема, деталі безпілотників та бронежилети.

Підписуйтесь на Телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

А Spiegel повідомив про плани китайського виробника збирати ударні дрони ZT-180 у Росії – вже нібито виготовлені прототипи. У Білому Домі попередили, що подальша допомога Кремлю коштуватиме «реальні витрати».

Головні питання випуску:

З якою метою Сі їде до Путіна – вперше після великого вторгнення Росії до України?

Як Пекін вирішуватиме своє завдання – не дати впасти режиму Путіна, але й не нарватися на санкції США?

І наскільки адекватно США та союзники відповіли на китайську загрозу на 10-му Рамштайні?