«Останній бастіон» перед Покровськом. Армія РФ прорвалась в Селидове

У ніч проти 23 жовтня DeepState повідомив про низку нових поступів російської армії на Донбасі, з яких найбільш небезпечний вигляд мають успіхи загарбників біля Селидового.

Крихітне просування на схід від міста, судячи з карти проєкту, дозволило агресору пробитися за міську межу Селидового. У мережі вже з'явилося відео, де російський солдат спілкується з місцевими жителями.

Також армія РФ захопила нові території біля Новодмитрівки – це південний фланг Селидового. Тут агресор уже просунувся на глибину, що дорівнює довжині міста – і дозволить йому штурмувати Селидове з півдня.

Український Генштаб вранці 23 жовтня повідомив про 166 бойових зіткнень на фронті, а найгарячішими напрямками назвав Покровський та Курахівський. Найбільше атак зафіксували саме біля Селидового.

«На Покровському напрямку загарбники намагалися витіснити наші підрозділи в районах населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Лисівка, Селидове. Наші захисники відбили 56 штурмових дій. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового. На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 47 атак біля Гірника, Новодмитрівки, Гострого, Катеринівки та Антонівки, де ворог намагався прорвати оборону наших військ», – ідеться в зведенні.

Повідомлення про прорив за міську межу Селидового у Генштабі не коментували.

Селидове розглядається військовими експертами як «останній бастіон» Сил оборони перед Покровськом. У разі його взяття армія Росії убезпечить свої фланги від контратак ЗСУ і зможе розпочати штурм міста.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дивна «клешня» під Кураховим: РФ потрібні ворота на Покровськ та Запоріжжя
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Змушують обмовити себе та сусіда: Росія посилила репресії на окупованому Донбасі
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Нам сказали стояти насмерть»: нацгвардієць вийшов з Маріуполя і тепер обороняє Покровськ