Північна Корея вступає у війну проти України? Чого захоче Кім Чен Ин від Путіна?

Росія сформувала «особливий бурятський батальйон», укомплектований громадянами КНДР

  • Росія витискає ЗСУ з Курщини? На що це вплине?

Російські військові відвоювують території у Курській області, які українська влада вважає важелем тиску на Москву в переговорах про припинення війни. Так пише The New York Times про ситуацію на Курщині, де останні дні російські війська активізували зусилля щодо витіснення української армії.

Наскільки складна ситуація на цій ділянці фронту і чи означає це те, що Курський фронт сиплеться, а Україна може залишитись без серйозних переговорних козирів?

  • Корейський «особливий бурятський батальйон»

18 північнокорейських військових, нібито залучених до лав російської армії, уже втекли з позицій на кордоні України з Брянською та Курською областями. Про це з посиланням на джерела в українській розвідці пишуть кілька українських медіа, зокрема, Суспільне та hromadske.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея постачає російській армії зброю та особовий склад. А російський лідер Володимир Путін вніс на ратифікацію в Думу договір про військовий союз із КНДР.

Наскільки співпраця Росії та Північної Кореї несе загрози для України та як може змінити ситуацію на фронті?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода Live:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Експерт зі США про загибель в Україні військових Північної Кореї. Що відомо?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Медіа: КНДР підірвала ділянки шляхів, які з’єднують її з Південною Кореєю
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін пропонує Держдумі РФ ратифікувати договір про партнерство з КНДР, який передбачає «військову допомогу»