Південь: ЗСУ почали зачистку?

Речниця прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону заявила, що ЗСУ в останні три доби проводять «дуже потужну» зачистку лівого берега Дніпра від вогневих позицій російських окупантів.

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

За її словами, було знищено від 13 до 22 одиниць техніки та кілька систем ППО. При цьому вона наголосила, що українська армія поки що працює у контрбатарейному режимі – тобто за допомогою артилерії та інших далекобійних систем.

Раніше американський Інститут вивчення війни зауважив, що ЗСУ, швидше за все, зайняли невелику смугу лівого берега Дніпра навпроти Херсону – при цьому українським захисникам вдалося закріпитися там.

Російські «воєнкори» після цього почали повідомляти про «погані тенденції» для росіян на Півдні, а також про обстріл позицій загарбників поблизу міста Олешки.

Підписуйтесь на Телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Після відходу з Херсону восени минулого року російські війська почали обстрілювати його та прилеглі міста правого берега Дніпра, від чого гинули і цивільні.

Сили оборони України заявляли, що намагатимуться створити 30-кілометрову зону безпеки навколо Херсону, але без висадки на іншому березі Дніпра це було б важко зробити.

Головні питання випуску:

Завдяки чому ЗСУ змогли розпочати «дуже потужну» зачистку лівого берега Дніпра від загарбників?

Чи є висадка українських воїнів на лівому березі лише операцією з відсунення військ РФ від Херсону – чи це зачин на прийдешній контрнаступ?

І чи можуть ЗСУ піти вперед на Олешки?

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ніхто не збирається відходити»: боєць 93-ї бригади «Холодний Яр» Андрій Бабичев про битву за Бахмут
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Окупанти оголосили призов. Хочуть, аби воювали всі?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Там розкидані тіла ліквідованих росіян»: спецпризначенець розповідає, як обороняють Авдіївку