Орбан привіз «мирний план» від Путіна? Що відомо про переговори Зеленського із прем'єром Угорщини

Орбан запропонував Зеленському «припинити вогонь». Що означає ця пропозиція?

  • За лаштунками візиту Орбана: новий союзник чи план Росії?

Прем’єр Угорщини Орбан несподівано приїхав у Київ. Буквально перед візитом про це повідомили британські видання - поїздку тримали у секреті до останнього. Минулого тижня Орбан та Зеленський перетнулися на полях саміту лідерів ЄС у Брюсселі – медіа обговорювали їхню коротку розмову. У

  • «Припинити вогонь»: тільки після Путіна

Орбан запропонував Зеленському «припинити вогонь». Що означає ця пропозиція? І про що загалом свідчить візит Орбана у Київ? Проросійський політик став на бік України? Чи він приїхав вмовляти на переговори із РФ? З 1 липня Угорщина головує в ЄС: як це позначиться на позиції Орбана?

  • Нью-Йорк у вогні: евакуація цивільних

Фронт: триває евакуація цивільних жителів із Нью-Йорка на Донеччині. Кореспондент Радіо Свобода зняв кадри евакуації.

Армія РФ продовжує нищити місто і просуватися далі. Попереду – Торецьк. Яка ситуація на цій ділянці фронту? До чого готуватися ЗСУ? Як змінилася тактика російських військ?

  • Миргород: удар армії РФ по аеродрому

Увечері 1 липня один з російських Z-каналів опублікував відео ракетного удару по аеродрому Повітряних сил ЗСУ в Миргороді Полтавської області – на відео видно касетні боєприпаси, що розлітаються і вражають українські Су-27, що стоять на землі. Автори каналу стверджують, що було вражено 6 Су-27.

Пізніше Міноборони РФ заявило, що внаслідок удару ракетами «Іскандер-М» було знищено п'ять винищувачів, а ще два літаки, які перебували на ремонті, пошкоджено.

Колишній спікер Повітряних сил та офіцер ЗСУ Юрій Ігнат написав у «Фейсбуці», що внаслідок удару «є певні втрати, але зовсім не такі, які приписує собі ворог».

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода Live:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Візит Орбана до Києва. Прем’єр Угорщини пропонує припинити вогонь і домовлятися із Росією про мир
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Забезпечити Україні тривалу обороноздатність. Що буде, коли «ні»: наслідки для світу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Поразка Макрона: що принесуть французькі вибори Україні