Афанасьєв відмовився підтримати анонсовану Савченко акцію щодо обміну полоненими

Геннадій Афанасьєв

Колишній політичний в'язень, кримчанин Геннадій Афанасьєв заявив, що не підтримує проведення акції під Адміністрацією президента України щодо обміну полоненими 8 серпня, про яку раніше заявляла народний депутат Надія Савченко.

«Особисто я абсолютно підтримую обмін полонених в рамках« всіх на всіх». Але про жодну амністію для військових злочинців не може бути й мови», – написав Афансасьєв на сторінці у Facebook.

Афанасьєв вважає, що в Адміністрації президента роблять все можливе для звільнення утримуваних в неволі українців. Він не виключив, що участь в акції можуть взяти «сепаратистські і терористичні сили».

2 серпня звільнена з російського ув’язнення народний депутат Надія Савченко заявила, що оголошує голодування задля звільнення полонених. Савченко звинуватила Київ у бездіяльності й пообіцяла боротися за волю бранців «своїми», «перевіреними» методами. Також вона закликала усіх прийти 8 серпня під Адміністрацію президента України на акцію матерів заручників та вже звільнених з полону і розповісти їхнє бачення ситуації.

За даними СБУ, нині на окупованих територіях Донбасу перебуває 108 українських заручників і ще 10 – за ґратами в Росії.