Рада, що координувала протести у Вірменії, саморозпустилася

Акція на підтримку групи «Сасна црер» у Єревані, 30 липня

У Вірменії про припинення своєї діяльності заявила Координаційна антикризова рада. Про це повідомив у соціальних мережах один із її членів Альберт Багдасарян. За його словами, розпуск ради зумовлений тим, що більшість її членів або заарештовані, або затримані, або просто не в змозі далі брати участь у роботі цього органу.

Багдасарян, однак, закликав прихильників групи «Сасна црер» і далі її підтримувати.

Координаційну антикризову раду створили після захоплення групою «Сасна црер» будівлі поліції у Єревані 17 липня.

Члени збройної групи вимагають звільнити з-під варти керівника радикального опозиційного угруповання «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна, арештованого понад місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

«Сасна црер» і досі утримує територію полку патрульно-постової служби поліції в Єревані.

У ніч на 27 липня на території полку, оточеного поліцією, відбулася перестрілка між членами групи і поліцейськими. Тоді отримали поранення двоє членів групи «Сасна црер» – Павло Манукян і його син Арам. Поранених доставили в медцентр, де їм була надана медична допомога.

Батькові й синові Манукянам висунули обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу Вірменії – «вчинене організованою групою захоплення будівель, пов’язані з загрозою їх знищення або пошкодження, вчинені з метою спонукання держави, організації або громадянина вчинити будь-яку дію» і «незаконне придбання, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, боєприпасів».

31 липня поліція повідомила, що їй здалися ще двоє членів групи «Сасна црер», причетні до захоплення території полку ППС.