Повітряні сили повідомили про збиття 40 російських дронів у ніч на 24 жовтня

Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року

Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що станом на 8:30 24 жовтня збили 40 ударних безпілотників, якими Росія атакувала Україну в ніч на 24 жовтня.

Дрони збили в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській і Чернігівській областях.

Загалом РФ запустила пів сотні ударних БпЛА типу Shahed і безпілотників невстановленого типу із російських Орла і Курська й окупованого Криму, кажуть військові.

За даними Повітряних сил, сім російських безпілотників були локаційно втрачені, один ще залишається в повітряному просторі України, а ще два – повернули у напрямку Росії й Білорусі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У КМВА повідомили про 14-ту атаку сил РФ на Київ у жовтні

Крім того, за даними ЗСУ, Росія з вечора запустила по Україні дві крилаті ракети Х-22 із літаків Ту-22М3 над акваторією Чорного моря, дві керовані авіаційні ракети Х-59 із повітряного простору Брянської області. Ракети не досягли своїх цілей, заявили у Повітряних силах України.

Напередодні ввечері Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російські війська запустили кілька груп ударних БпЛА по Україні з півночі й півдня.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час