ЗСУ збили російський військовий літак на Черкащині – поліція

Фрагменти збитого літального апарату розлітаються над районом Києва вночі 25 лютого

Українські військові збили російський військовий літак біля села Вознесенське Золотоніського району, повідомляє поліція Черкаської області.

За повідомленням, правоохоронці і військові шукають пілота, який катапультувався під час падіння збитого літака.

«Сьогодні, 25 лютого, близько 08:30 поблизу села Вознесенське, Золотоніського району наші військові збили ворожий літак. Пілот встиг катапультуватися під час його падіння. Просимо місцевих звернути особливу увагу на підозрілих людей, особливо в тактичній або військовій формі з елементами червоного кольору на одязі, можливо, з видимими травмами», – повідомили у поліції.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

За даними правоохоронців, пілот може перебувати в межах Золотоніського району і намагатися зупиняти попутні транспортні засоби для того, щоб дістатися іншого міста.

Місцевих жителів просять повідомити поліції, якщо вони матимуть якусь інформацію про розшукуваного.

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Двоє дітей загинули в Україні за добу через обстріли російських військ – МВС

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України.

Російські офіційні відомства майже не коментують ситуацію навколо вторгнення, не реагуючи на заяви української сторони про можливі втрати серед російських військових і захоплення кількох російських військовослужбовців у полон.

24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Держспецзв’язку попереджає про фішингову атаку проти українців