Генштаб ЗСУ: сьогодні на фронті «найгарячіше» було на Курахівському напрямку – 17 боїв досі тривають

На Курахівському напрямку противник 50 разів атакував українські позиції

Від початку доби на фронті відбулося 138 бойових зіткнень, найбільше боїв було на Курахівському напрямку – 17 з них досі тривають, повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

«Найгарячіше сьогодні на Курахівському напрямку. Ворог за підтримки авіації 50 разів атакував наші позиції поблизу Зоряного, Новодмитрівки, Желанного Другого, Гірника, Георгіївки, Максимільянівки, Антонівки та Катеринівки. За уточненою інформацією, досі точиться 17 боєзіткнень», – йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, противник сьогодні також був активним на Покровському напрямку, де 24 рази намагався прорвати українську оборону неподалік населених пунктів Миролюбівки, Променя та Селидового – сім атак досі тривають.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дивна «клешня» під Кураховим: РФ потрібні ворота на Покровськ та Запоріжжя


Також на Куп’янському напрямку сили РФ 16 разів проводиЛИ штурми у районах Кучерівки, Колісниківки, Кругляківки та Лозової – українські захисники відбили всі атаки.

Російські війська також атакували на Харківському, Лиманському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках.

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив, проте завдавав керованими авіабомбами ударів по Сіверську та Різниківці, здійснював обстріли позицій українських військ.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті, опублікованому в ніч на 18 жовтня за київським часом, відзначив, що українські війська нещодавно просунулися під Торецьком і Покровськом, а російські сили – в Курській області РФ і поблизу Часового Яру, Покровська і Курахового на Донеччині.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ISW: Росія може наштовхнутися на «обмеження» своєї стратегії війни на виснаження в Україні