Сили оборони знищили російський Су-34 на Курщині – Генштаб ЗСУ

За останніми даними українського Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 366 літаків.

Сили оборони України вночі на території Курської області РФ знищили російський винищувач-бомбардувальник Су-34, повідомляє у телеграмі Генеральний штаб ЗСУ.

За повідомленням, його знищили силами і засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України.

За останніми даними українського Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 366 літаків. Москва про втрати своєї техніки не повідомляє.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: WSJ: Росія перекидає частину військ з України до Курської області

13 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, що українські військові продовжують операцію на території Курської області РФ і за добу просунулися на окремих напрямках від одного до трьох кілометрів. За його словами, під контролем України – 74 населені пункти у Курській області РФ.

12 серпня виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

Українська армія, за даними російських ЗМІ, блогерів і представників влади, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В ISW проаналізували, як перекидання Росією частини військ на Курщину вплине на її наступальні операції