Біля Зміїного українські військові знищили три російські катери – ОК «Південь»

В командуванні додали, що 46 російських військових зі складу екіпажу та десанту «відмінусовано від живої сили ворога»

Українські військові знищили три російські катери поблизу острова Зміїний, повідомило у ніч на 8 травня оперативне командування «Південь».

«Біля острова Зміїний, який стає вже легендарним плацдармом феєричного зменшення сил і потужностей рашистів, влучними атаками «Байрактарів» знищено десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор», два десантно-штурмових катери типу «Раптор», а ще один «Раптор» суттєво ушкоджено», – йдеться в повідомленні.

В командуванні додали, що 46 російських військових зі складу екіпажу та десанту «відмінусовано від живої сили ворога».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по крейсеру «Москва» став можливим завдяки розвідданим США – ЗМІ

Загалом, за даними ОК «Південь», за добу сили оборони уразили понад 120 російських цілей.

Напередодні в Міноборони України повідомили, що український безпілотний літальний апарат «Байрактар» знищив російський десантний корабель типу «Серна» і два зенітних ракетних комплекси «Тор» біля берегів тимчасово окупованого острова Зміїний.

У Міноборони також опублікували відео удару по судну.

Кадр із відео удару українським БПЛА «Байрактар» по російському десантному катеру типу «Серна» біля острова Зміїний. Відео оприлюднили 7 травня 2022 року

6 травня одеське видання «Думская» повідомляло, що російський фрегат горить біля острова Зміїний. Над цим районом акваторії Чорного моря кружляла російська авіація, на допомогу кораблю з окупованого Криму вийшли рятувальні судна. Інформація про вибух на кораблі з'явилася у соцмережах ще увечері 5 травня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боротьба за острів Зміїний. Погляд із супутника – «Схеми»

Раніше, 2 травня, українські військові повідомили, що біля острова Зміїний знищили два російські катери типу «Раптор».

За даними Генштабу ЗСУ, втрати живою силою Росії у повномасштабній війні проти України перевищили 25 тисяч.

Москва про свої втрати у війні проти України останнім часом не повідомляє. 25 березня лише вдруге від початку масштабного вторгнення російська сторона оприлюднила дані про втрати російських військ, згідно з якими 1 351 російський військовослужбовець загинув, ще 3 825 – зазнали поранень​.

7 квітня речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в інтервʼю Sky News визнав, що російські війська зазнали «значних втрат» в Україні.

За оцінками НАТО, про які писало видання Time ще 24 березня, за час військових дій могли бути вбиті на той час від 7 до 15 тисяч російських військових.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія після 2005-го подвоїла бюджет оборони, але не отримала домінування над Україною – британська розвідка