До Києва прибула делегація конгресменів США. Зеленський обговорив з ними захист України

За словами Володимира Зеленського, ключові акценти , які обговорювалися, – протиповітряна оборона, збереження життів українців і припинення будь-яких спроб Росії затягнути цю війну

До Києва прибула двопартійна делегація Палати представників Конгресу США. Президент України Володимир Зеленський обговорив з американськими законодавцями захист України від російської агресії і питання миру.

«Ми говорили про захист нашої країни та наших цінностей від російського терору. Ключові акценти – протиповітряна оборона, збереження життів українців і припинення будь-яких спроб Росії затягнути цю війну. Ми робимо все для якнайшвидшого досягнення справедливого миру», – написав він у соцмережі Х.

Наприкінці липня в Україну з візитом прибула спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Серед іншого, вона заявила, що США пропонують п’ятикроковий план, щоб економіка України стала більш привабливою для інвестицій.

Після цієї поїздки спецпредставниця США Пенні Пріцкер оголосила, що залишить свою посаду у вересні. Як заявили у Держдепі, за законом її посада обмежена одним роком, робота, яку вона розпочала, продовжиться. Її повноваження перейдуть до заступника держсекретаря з питань управління та ресурсів Річарда Верми.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Україна проводить найскладнішу реконструкцію в Європі з часів Другої світової війни» – спецпредставниця США Пріцкер