Україна отримала «повну підтримку» стратегії наближення миру завдяки силі – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що повертається додому зі Сполучених Штатів Америки, де отримав «повну підтримку стратегії наближення миру – миру завдяки силі»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що повертається додому зі Сполучених Штатів Америки, де отримав «повну підтримку стратегії наближення миру – миру завдяки силі».

«Дякую Конгресу Сполучених Штатів за незмінну двопартійну підтримку і бажання нам допомогти – допомогти виграти. Сенатори, члени Палати представників – всі, хто бачить, як багато можемо зробити разом. Ми отримали повну підтримку стратегії наближення миру – миру завдяки силі», – зазначив президент у відеозверненні 28 вересня.

Глава держави також подякував всім, хто «допомагає зупиняти російський терор і хто розуміє, що лише силою можна примусити Росію поважати правила і дотримуватись базових документів світу».

Володимир Зеленський прибув до США у неділю, 22 вересня. Він взяв участь в заходах в рамках Генеральної асамблеї ООН. Також, як анонсувалось, обговорив план перемоги з президентом США Джо Байденом та кандидатами Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Під час візиту українського президента до США 26 вересня Джо Байден оголосив про виділення Україні загалом 7,9 мільярда доларів американської допомоги в межах Ініціативи сприяння безпеці України. Також без деталей президент США повідомив, щоПентагон оголошує про виділення 2,4 мільярда доларів США на безпекову допомогу.

Зустріч Трампа і Зеленського попередньо очікувалася 26 вересня. Однак 24 вересня стало відомо, що зустріч президента Зеленського із кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом не відбудеться. А 25 вересня Трамп звинуватив Володимира Зеленського, в тому, що український лідер бере мільярди доларів у Сполучених Штатів, водночас відмовляючись «укласти угоду» щодо припинення повномасштабного вторгнення Росії.

Однак 27 вересня все ж таки Зеленський зустрівся з Трампом, який, серед іншого, заявив, що працюватиме як з Україною, так і з Росією, щоб покласти край війні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін погрожує. На світ чекає нова гонка ядерних озброєнь?