Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський після візиту до США: усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається


Президент України Володимир Зеленський під час відвідин у США Скрентонського армійського боєприпасного заводу, де виробляють складові частини артилерійських і мінометних снарядів. Скрентон, 22 вересня 2024 року
Президент України Володимир Зеленський під час відвідин у США Скрентонського армійського боєприпасного заводу, де виробляють складові частини артилерійських і мінометних снарядів. Скрентон, 22 вересня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський заявив, що усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається.

«План перемоги представлений Америці, і ми кожен пункт пояснили. Тепер на рівні наших команд ми будемо працювати, щоб наповнити кожен крок, кожне наше рішення. Сильні позиції для України – це швидший мир. Усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається. Далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів. Ми по всіх темах встигли попрацювати», – заявив він у своєму відеозверненні.

Зеленський додав, що Київ готується до зустрічі в Німеччині у рамках «Рамштайну», де «разом із партнерами ми будемо йти за змістом пунктів Плану перемоги».

Володимир Зеленський прибув до США у неділю, 22 вересня. Він взяв участь в заходах в рамках Генеральної асамблеї ООН. Також, як анонсувалось, обговорив план перемоги з президентом США Джо Байденом та кандидатами Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Під час візиту українського президента до США 26 вересня Джо Байден оголосив про виділення Україні загалом 7,9 мільярда доларів американської допомоги в межах Ініціативи сприяння безпеці України. Також без деталей президент США повідомив, щоПентагон оголошує про виділення 2,4 мільярда доларів США на безпекову допомогу.

Читайте також: Гарріс: відмова від окупованих Росією територій України – це пропозиція капітуляції

Зустріч Трампа і Зеленського попередньо очікувалася 26 вересня. Однак 24 вересня стало відомо, що зустріч президента Зеленського із кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом не відбудеться. А 25 вересня Трамп звинуватив Володимира Зеленського, в тому, що український лідер бере мільярди доларів у Сполучених Штатів, водночас відмовляючись «укласти угоду» щодо припинення повномасштабного вторгнення Росії.

Однак 27 вересня все ж таки Зеленський зустрівся з Трампом, який, серед іншого, заявив, що працюватиме як з Україною, так і з Росією, щоб покласти край війні.

Форум

XS
SM
MD
LG