Зеленський впевнений, що після повної реалізації «плану перемоги» Росія буде на Саміті миру

Зеленський закликав учасників саміту Кримської платформи бути адвокатами усіх пунктів Формули миру.

Президент України Володимир Зеленський висловив впевненість, що після повної реалізації «плану перемоги», представленого Україною, Росія буде на Саміті миру.

«Україна представила партнерам план перемоги, який містить усе необхідне, щоб позбавити Росію будь-яких альтернатив, на які вона зараз розраховує, окрім справедливого миру», – сказав Зеленський через відеозв’язок на саміті Кримської платформи.

Зеленський закликав учасників саміту бути адвокатами усіх пунктів Формули миру.

«Коли та якщо План перемоги буде повністю реалізований, ми побачимо Росію на Саміті миру. Ми побачимо реалізованою Формулу миру. Побачимо повністю відновлену дієвість цілей і принципів Статуту ООН», – додав президент.

Читайте також: Зеленський: план перемовин з Росією для другого саміту миру буде готовий у листопаді

Зеленський раніше заявив, що союзники Києва погоджуються з тим, що на другий Саміт миру необхідно покликати представників російської сторони, які, за його словами, мають ознайомитися із пропонованим ним планом перемоги.

У вересні у МЗС Росії заявили, що Москва не брала і не братиме участі у Саміті миру, оскільки «цей процес нічого спільного з врегулюванням не має».

24 вересня президент України заявив, виступаючи в Раді безпеки ООН, що Путін порушив «багато міжнародний правил, він не зупиниться сам, Росія може бути лише примушена до миру».

15–16 червня Швейцарія приймала перший Глобальний саміт миру. Понад 80 країн і чотири організації, серед яких Рада Європи, Європейська комісія, Європейська рада і Європейський парламент, підтримали спільне комюніке за підсумками Глобального саміту миру.

Після саміту міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс припустив, що наступну зустріч можуть провести до виборів в США – 5 листопада.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безпрецедентна критика дій Росії в ООН і «бумеранг примусу до миру». Реакції на виступи Зеленського