Зеленський анонсував зустрічі з лідерами Британії, Франції, Італії, Німеччини

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович у Дубровнику, Хорватія, 9 жовтня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський проведе переговори з лідерами Великої Британії, Франції, Італії, Німеччини в кожній із країн – про це він повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ в хорватському Дубровнику 9 жовтня.

«Упродовж доби почну перемовини з ключовими партнерами, від яких залежить військова складова нашого посилення», – цитує голову держави його пресслужба.

За словами Зеленського, він проведе переговори з кожним із чотирьох лідерів, а потім, як і планувалося, представить «план перемоги» всім партнерам під час зустрічі у форматі «Рамштайн».

25-те засідання «Рамштайну» у форматі лідерів мало відбутися 12 жовтня. Проте напередодні президент США Джо Байден і держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини, зокрема для участі в Контактній групі з питань оборони України, через ураган «Мілтон».

«Будь-який лідер в аналогічних обставинах залишився б у своїй країні. Але саме лідерський формат «Рамштайну» є особливо вагомим, тому маємо розуміння, що найближчим часом може бути підготовлений новий графік», – сказав Зеленський.

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Доленосний «Рамштайн» скасували: Росія може «дотиснути» Донбас?