Зеленський провів Ставку: говорили про опалювальний сезон і фортифікації

Володимир Зеленський додав, що на засіданні заслухали доповіді Міністерства оборони та військових щодо комплектації бригад і підготовки

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача – про це він повідомив 24 жовтня.

За його словами, засідання, зокрема, стосувалося підготовки до опалювального сезону, доповідали представники Міністерства розвитку громад і територій, Міністерства енергетики та Повітряних сил.

«Особлива увага – до підготовки прикордонних і прифронтових громад. Обговорили також довгострокові енергетичні рішення, які дадуть Україні більше стійкості. Дав чіткі доручення, які мають бути виконані до початку зими», – заявив президент.

Зеленський додав, що на засіданні заслухали доповіді Міністерства оборони та військових щодо комплектації бригад, підготовки, а також звіт щодо будівництва фортифікацій: «є напрямки, які мають бути посилені».

Читайте також: Модель цифрової реформи ВЛК напрацьована і надана уряду – заступниця міністра оборони

«За підсумками сьогоднішнього засідання доручив членам Ставки підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України. Поряд із Планом перемоги маємо опрацювати всі необхідні кроки України, які забезпечать нашій державі внутрішні результати. Це стосується фронту, ОПК, економіки та фінансів, інформаційної сфери, забезпечення справедливості, регіональної роботи та інших стратегічних галузей», – розповів він.

Голова держави уточнив, що за цю роботу відповідатиме секретар Ради національної безпеки і оборони.

У Міненерго раніше повідомляли, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Уряд пропонує ухвалити закон, що позбавляє права на землю для будівництва фортифікацій

Нині в Україні не діють графіки відключення світла, як це було влітку, але з наближенням зими у Міненерго нагадують, що раціональне споживання допоможе енергетикам тримати енергосистему збалансованою.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: До 35% зросла частка українців, які підтримують переговори з Росією вже зараз – опитування