Зеленський обговорив із папою Римським звільнення полонених українців

VATICAN – Pope Francis meets with Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy, at the Vatican, May 13, 2023

Питання полонених і депортованих громадян України залишаються болісними, заявив президент Володимир Зеленський 11 жовтня.

Зокрема, він згадав про повідомлення про загибель української журналістки Вікторії Рощиної в російському ув’язненні. Зеленський назвав її смерть «справжнім ударом» і нагадав, що в російському полоні залишаються ще багато інших журналістів, громадських діячів і звичайних цивільних, захоплених на окупованих територіях.

«Питання повернення наших людей додому з полону було головним під час зустрічі з Папою Римським Франциском. Розраховуємо на сприяння Святого Престолу поверненню додому захоплених у російський полон українців», – заявив він.

Читайте також: Зеленський після обговорення «плану перемоги» в Європі: слід посилити позиції України, щоб «створити умови для чесної дипломатії»

Агентство Vatican News повідомило, що папа Римський під час зустрічі подарував Зеленському бронзове лиття, добірку документів понтифікату, у тому числі текст цьогорічного послання на день миру, та книгу «Переслідувані за правду. Українські греко-католики за залізною завісою», видану у Ватиканському книжковому видавництві.

Президент України подарував понтифіку картину «Бучанська різанина: історія Марічки» ірпінських художників Володимира Козюка та Владислава Задворського, присвячену російським воєнним злочинам у Бучі.

Президент Володимир Зеленський відвідав Ватикан 11 жовтня під час візиту до Італії, де зустрівся з папою Римським Франциском. Сторони провели 35-хвилинну приватну зустріч в Апостольському палаці.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Папа Франциск назвав кандидатів у президенти США «противниками життя»