Захист енергооб’єктів: дотримання термінів буде критерієм і для «деяких кадрових питань» – Зеленський

«На рівні всієї держави ми працюємо над захистом енергооб’єктів – усі терміни щодо конкретних об’єктів, які озвучуються зараз на нарадах, мають бути дотримані», – сказав президент

Президент України Володимир Зеленський заявив, що дотримання термінів зі зведення захисту енергетичних об’єктів стане критерієм для «деяких кадрових питань».

«Щодо енергетики – у більшості наших регіонів є значні можливості для створення нової генерації. Вже є кредитні й грантові програми, є різні форми підтримки від наших партнерів – більшість громад можуть знайти для себе такі варіанти, щоб забезпечити людям більшу енергетичну спроможність. На рівні всієї держави ми працюємо над захистом енергооб’єктів – усі терміни щодо конкретних об’єктів, які озвучуються зараз на нарадах, мають бути дотримані. Це буде критерій і для деяких кадрових питань», – сказав Зеленський у вечірньому зверненні, не уточнивши, про які саме кадрові рішення йдеться.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Найскладніший період літа уже позаду» – голова «Укренерго» про ситуацію в енергосистемі

Раніше в «Укренерго» заявили, що за умов відсутності масованих атак із боку Росії, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

До цього голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що «найскладніший період літа уже позаду», коментуючи ситуацію в українській енергосистемі. Він зазначив, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення.

Останнім часом в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Шмигаль розповів, чому стабілізувалася ситуація в енергетиці