Доступність посилання

ТОП новини

ДТЕК: після атак РФ для відновлення енергооб’єктів потрібні не місяці, а роки


Раніше голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук заявила, що Бурштинська ТЕС не підлягає відновленню. 
Раніше голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук заявила, що Бурштинська ТЕС не підлягає відновленню. 

Після кожної атаки енергетики намагаються по максимуму повернути в систему пошкоджене обладнання, але через масштаби руйнувань на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки, повідомив гендиректор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

«Масштаб руйнувань такий, що на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки. Це перш за все питання часу та наявності потрібного обладнання. Замовлення на виготовлення обладнання розміщенні на виробництвах усіх континентів», – наводить його слова пресслужба ДТЕК.

За даними компанії, ТЕС ДТЕК зазнали російських атак понад 180 разів, унаслідок чого пошкоджено й втрачено 90% їхніх потужностей. Збитки, за попередніми оцінками, сягають $350 млн.

«Цього року на ремонти ТЕС піде 4 млрд грн власних коштів ДТЕК – це близько $100 млн. Це наш мінімальний план, що ми можемо встигнути зробити цього року. Наші спеціалісти по всьому світу шукають запасне обладнання, яке можна купити, привезти і встановити. З міркувань безпеки ми не говоримо зараз детально про відновлювальні роботи. Я думаю це всі прекрасно розуміють», – зазначив Салєєв.

Він також додав, що сьогодні навіть не розглядається категорія «відновленню не підлягає» – всі обʼєкти будуть відновленні рано чи пізно.

Раніше голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації (ОВА) Світлана Онищук заявила, що Бурштинська ТЕС, яка неодноразово зазнавала російських обстрілів, не підлягає відновленню. За її словами, російські сили щонайменше 12 разів атакували ракетами Бурштинську ТЕС.

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Форум

XS
SM
MD
LG