У двох областях затримали підозрюваних у підпалах авто військових – ОГП

Чоловіків затримали, всім трьом обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави

Правоохоронці повідомили трьом людям в умисному знищенні майна через підпал автомобілів військових у Сумській та Київській областях – про це 7 жовтня повідомив Офіс генерального прокурора.

Серед підозрюваних – житель Білої Церкви у вересні 2024 року погодився на отриману через месенджер пропозицію представника Росії підпалити легковий автомобіль військовослужбовця Збройних сил:

«За «роботу» йому обіцяли заплатити. Для її виконання він залучив спільника, якому повідомив недостовірну інформацію про нібито інсценування підпалу автомобіля для отримання страхової допомоги. Спільник виготовив легкозаймисту рідину та вночі підпалив автомобіль військовослужбовця. Свої дії він фіксував на мобільний телефон».

Читайте також: Жоден із паліїв військових авто не отримав від замовників обіцяних грошей – поліція

Крім того, прокуратура повідомляє про жителя Сум, який під час пошуку роботи в месенджері Telegram отримав пропозицію за винагороду підпалювати військові автомобілі.

«На виконання цього завдання підозрюваний вночі підпалив автомобіль військовослужбовця ЗСУ, припаркований у дворі багатоповерхівки. Авто вигоріло вщент, також вогонь перекинувся на сусідні транспортні засоби – пошкоджено ще дві автівки цивільних», – йдеться в повідомленні.

Чоловіків затримали, всім трьом обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави.

У вересні Офіс генерального прокурора повідомив, що правоохоронці відкрили 196 кримінальних проваджень через підпали автівок військових, 169 паліям повідомлено про підозру.

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.