Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові вразили ракетою «Іскандер-М» суховантаж на Одещині – ДСНС


Наслідки атаки сил РФ по Одесі, 26 вересня 2024 року
Наслідки атаки сил РФ по Одесі, 26 вересня 2024 року

В Одеській області внаслідок російської ракетної атаки пошкоджено суховантажне цивільне судно, повідомляє пресслужба ГУ ДСНС.

«На щастя, люди не постраждали», – кажуть рятувальники.

Крім того, за даними ДСНС, в Одесі внаслідок атаки сталося загоряння торгівельного обладнання в складській будівлі на площі 100 м².

«Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу. Через падіння уламків загорілися вантажівка та сміття, постраждала одна людина. Осколками також пошкоджено газовий трубопровід, витік газу швидко ліквідували», – підкреслили у ДСНС.

Як зазначили в Офісі генерального прокурора, сили РФ уразили суховантажне судно ракетою «Іскандер-М».

«Попередньо встановлено, що в ніч на 6 жовтня російська армія атакувала Одесу та область безпілотними літальними апаратами й балістичною ракетою «Іскандер-М». Унаслідок дронової атаки пошкоджень зазнали складські будівлі, автомобілі й газопровід, травми різного ступеня тяжкості дістав 59-річний охоронець одного зі складських приміщень. Потерпілого доправили до лікарні», – розповіли у відомстві.

У ніч проти 6 жовтня російські військові атакували Одесу «Шахедами» і ракетами.

Увечері, 5 жовтня, в Україну зайшли ударні БПЛА, які запустили війська Росії, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. В Києві та Одесі лунали вибухи, працювали сили ППО.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, у тому числі й Одещину.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG