СБУ: під час незаконного перетину кордону зі Словаччиною затримано депутата партії ОПЗЖ з Чигирина

Раніше СБУ повідомила посадовцю про підозру за виправдовування воєнних злочинів РФ та заперечення збройної агресії проти України

Під час спроби незаконного перетину кордону України зі Словаччиною було затримано депутата Чигиринської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ, повідомила 8 серпня пресслужба управління Служби безпеки України у Черкаській області.

В березні цього року СБУ повідомила посадовцю про підозру за виправдовування воєнних злочинів РФ та заперечення збройної агресії проти України.

«За даними слідства, фігурант, будучи ідеологічним прихильником рашизму, від початку повномасштабного вторгнення публічно підтримував політику кремля. Серед власного оточення агітатор поширював ворожі наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Ділився в листуваннях відеороликами, рілсами і меседжами відкритої російської пропаганди та ворожих ІПСО», – йдеться у повідомленні.

Також у СБУ кажуть, що він вийшов на звʼязок з колишнім народним депутатом України від заборонної «Партії регіонів» Володимиром Олійником, який переховується від правосуддя в РФ і надсилав йому дезінформацію про Сили безпеки і оборони на території прифронтових регіонів, чим дискредитував українських військових.

Депутат мав перебувати під нічним домашнім арештом.Наразі судом йому обрано посилений запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю, зазначили в СБУ.

У Державній прикордонній службі додали, що чоловіка затримали прикордонники Чопського загону за кількасот метрів від українсько-словацького кордону.

20 червня 2022 року Восьмий апеляційний адмінсуд заборонив діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Згідно з рішенням суду, її майно та кошти мають передати державі. Партія оскаржила це рішення.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: СБУ: Медведчуку і його спільникам повідомили про підозру у справі нафтопроводу «Самара – Західний напрямок»