Армія РФ готується відбивати атаки та хоче перейти в контрнаступ на Запорізькому напрямку – полковник ЗСУ

Наслідки обстрілу російськими військовими Запоріжжя, ілюстративне фото

Армія РФ готується відбивати наступ ЗСУ на Запорізькому напрямку, повідомив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін в ефірі телеканалу «Еспресо».

За його словами, ситуація на Запорізькому напрямку залишається стабільно складною. Наразі російські військові не вчиняють активних дій. Разом із тим, тривають постійні обстріли з їхнього боку – армія РФ обстрілює позиції українських військ та бʼє по цивільній інфраструктурі.

Єрін також розповів, що російські військові укріплюють свої оборонні рубежі та роблять мінні загородження на Запорізькому напрямку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по Запоріжжю: влада повідомила наслідки нічної атаки військ РФ

«Зараз відмічається збільшення обстрілів на Запорізькому напрямку. В цілому ворог готує свої оборонні укріплення, здійснює інженерні обладнання позицій, створює мінні загородження. Також останнім часом відмічається певне посилення підрозділів окупантів на Запорізькому напрямку в цілому, що може свідчить про те, що ворог готується відбивати нашу атаку, але з подальшим переходом у контрнаступ», – сказав він.

Запоріжжя та область регулярно зазнає російських обстрілів.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час