ДСНС: зросла кількість постраждалих через обстріл дитячого кафе на Запоріжжі

Наслідки обстрілів силами РФ Нікопольщини, фото архівне

Кількість постраждалих унаслідок удару сил РФ по дитячому кафе на Запоріжжі зросла до 5 людей, пише Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Рятувальники кажуть, що потерпілими є діти віком 11, 14, 15 та 17 років, а також 18-річна дівчина. Усіх їх медики доправили до однієї з лікарень Запоріжжя.

«Попередньо відомо, що 15-річний хлопець перебував у непритомному стані. На цей час медики проводять реанімаційні заходи», – повідомили у ДСНС.

Крім того, за даними відомства, «стан решти постраждалих стабільний».

«Також унаслідок обстрілу в самому кафе та на відкритій території виникла пожежа. Вогонь охопив загалом 50 кв. м. Рятувальники пожежу ліквідували», – підсумували в ДСНС.

Вдень у вівторок, 20 серпня, російські військові вдарили по дитячому кафе у селищі Малокатеринівка. Спочатку було відомо про трьох постраждалих.

Військові РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час