Удар РФ по Запоріжжю: число постраждалих зросло до 14, частково зруйнований дитсадок – влада

Наслідки російського обстрілу Запоріжжя, 10 жовтня 2024 року

У Запоріжжі до 14 зросло число постраждалих внаслідок ранкового російського удару, повідомив 21 жовтня голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Зокрема, за його словами, двоє людей перебувають у тяжкому стані, п’ятеро – у стані середньої тяжкості.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій зазначили, що російські війська зранку завдали чергового ракетного удару по житловому сектору Запоріжжя.

«Частково зруйнована двоповерхова будівля дитячого садочка. Вибуховою хвилею й уламками пошкоджені легкові автомобілі, що були поруч. Вогнеборці приборкали пожежу у двох металевих гаражах», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міненерго: через обстріли за добу були знеструмлення у 5 областях

У ДСНС також повідомили, що пошукові й аварійно-рятувальні роботи тривають, під завалами, ймовірно, перебувають ще люди.

Раніше повідомляли про шістьох поранених.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час