Кількість постраждалих у Запоріжжі зросла до 13 – ОВА

Наслідки російського удару по Запоріжжю, який сили РФ завдали близько 23-ї години 22 вересня

У Запоріжжі внаслідок вечірнього російського удару, за останніми даними, постраждали 13 людей, повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров. Раніше йшлося про дев’ятьох поранених.

«13 людей отримали поранення внаслідок російських атак по Запоріжжю: сім жінок, п’ять чоловіків і 15-річний хлопець», – написав Федоров у телеграмі.

За його словами, впродовж доби російські військові завдали 363 удари по 12 населених пунктах Запорізької області, надійшло 95 повідомлень про руйнування житлових будинків й об’єктів інфраструктури.

Російські війська завдали удару по Запоріжжю близько 23-ї години 22 вересня. Голова обласної військової адміністрації Іван Федоров повідомив, що наслідок удару частково зруйновані будівлі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україні потрібна повноцінна далекобійність, а наступний тиждень може стати визначальним – Зеленський

«Вибуховою хвилею й уламками пошкоджені поруч розташовані будинки. Здійнялася пожежа», – зазначив він.

Для допомоги постраждалим на двох локаціях розгорнули палатки, куди мешканці пошкоджених будинків звертаються за підтримкою, додав Федоров.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час