ГУР: в Енергодарі вибухнув автомобіль із начальником охорони окупованої ЗАЕС

Запорізька атомна електростанція окупована російськими військовими з 2022 року

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що в Енергодарі вибухнув автомобіль, в якому перебував так званий начальник фізичної охорони окупованої російськими військами Запорізької атомної електростанції.

У повідомленні не підтверджується причетність ГУР до замаху, але вказано, що вибух стався близько 7 ранку 4 жовтня.

«Андрій Короткий – колаборант, причетний до організації і виконання воєнних злочинів і репресій українців в окупації. Після захоплення ЗАЕС він добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками, видав росіянам списки працівників станції з їхніми персональними даними, вказавши на громадян з проукраїнською позицією. Брав участь у репресіях персоналу атомної електростанції, воєнних злочинах проти цивільних громадян тимчасово окупованого Енергодару», – заявили у ГУР.

У розвідці додали, що Короткий також очолював в Енергодарі підконтрольну Росії раду депутатів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна запровадила нові санкції проти 150 суб’єктів у Росії та колаборантів – Зеленський

Редакція поки не може перевірити цю інформацію з незалежних джерел.

У Слідчому комітеті Росії заявили, що вранці 4 жовтня невідомі заклали під автомобіль Короткого саморобний вибуховий пристрій, і від отриманих травм він помер у лікарні.

Проросійські колаборанти на сході України та співробітники російських цивільних адміністрацій регулярно стають жертвами замахів. Російська влада звинувачує у замахах українські спецслужби. Ті безпосередньо на себе відповідальність найчастіше не беруть.

Цього тижня в ГУР повідомили про загибель внаслідок вибуху в Бердянську судді, який співпрацював із окупаційною владою.

Запорізька атомна електростанція окупована російськими військовими з 2022 року.

Територія Запорізької АЕС періодично зазнає обстрілів, в яких Україна і Росія звинувачують одна одну. Українська влада також заявляла, що російська армія використовувала ЗАЕС для зберігання військової техніки і дислокації своїх військовослужбовців.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час