Боррель: Євросоюз засуджує ракетний обстріл Ізраїлю з боку Ірану

«ЄС залишається повністю відданим сприянню запобіганню регіональної війни» – Боррель

Європейський союз засуджує ракетний обстріл Ізраїлю з боку Ірану. Про це написав на своїй сторінці в Х високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель

«Небезпечний цикл атак і помсти ризикує вийти з-під контролю. Необхідне негайне припинення вогню в усьому регіоні. ЄС залишається повністю відданим сприянню запобіганню регіональної війни», – йдеться у дописі.

Також Міністерство оборони США засудило «обурливий акт агресії» з боку Ірану щодо Ізраїлю і закликав припинити атаки.

Читайте також: Чому Ізраїль розпочав вторгнення до Лівану, а Іран обстріляв Ізраїль? Пояснюємо

Раніше Білий дім повідомив, що Сполучені Штати координувалися з Армією оборони Ізраїлю під час відбиття ракетної атаки Ірану. За його даними, Іран застосував приблизно 200 балістичних ракет.

У всьому Ізраїлі ввечері 1 жовтня лунали сирени повітряної тривоги. Це сталося після оголошення Армії оборони Ізраїлю, що Іран розпочав атаку із застосуванням балістичних ракет.

У квітні 2024 року Іран уже обстрілював Ізраїль – це був перший випадок такої атаки в історії. Усього було запущено кількасот ракет і дронів, практично всі вони були перехоплені. Іран позиціонував атаку як відповідь на удар по іранській дипломатичній місії в Дамаску. Неофіційними каналами Тегеран давав зрозуміти, що не хоче ескалації конфлікту.

Your browser doesn’t support HTML5

Ізраїль починає «наземну операцію» у Лівані