«На Вашингтон чекає дзеркальна відповідь»: у МЗС Росії вдалися до нових ядерних погроз

Російська пускова установка в Астраханській області, фото ілюстративне

У Кремлі вдалися до нових ядерних погроз на адресу США. Начебто, на Вашингтон чекає «дзеркальна відповідь» у разі ядерних випробувань, зазначив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

За словами заступника Сергія Лаврова, якщо Сполучені Штати почнуть вживати заходів щодо відновлення ядерних випробувань, «Москва одразу відповість дзеркально».

«Якщо почнуться процеси, які означатимуть, що США дивляться у напрямку відновлення ядерних випробувань, за нами «не заіржавіє». Росія одразу відповість дзеркально», – сказав Рябков.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін погрожує. На світ чекає нова гонка ядерних озброєнь?

Путін 25 вересня заявив про ядерну відповідь на тлі прагнень Києва отримати від Заходу дозвіл на удари західною зброєю вглиб РФ.

За його словами, Росія в оновленій редакції своєї ядерної доктрини планує розглядати як спільний напад агресію з боку будь-якої неядерної держави, але за участю чи за підтримки ядерної країни. Путін зазначив, що Москва розглядатиме можливість застосування ядерної зброї вже при отриманні «достовірної інформації про масований старт засобів повітряно-космічного нападу». Йдеться про літаки стратегічної і тактичної авіації, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові й інші літальні апарати.

В Офісі президента України назвали слова Путіна черговим «ядерним шантажем».

7 вересня директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільям Бернс, коментуючи погрози Росії застосувати ядерну зброю, заявив, що Путін продовжуватиме періодично погрожувати прямою конфронтацією Заходу, але ці погрози не повинні залякати Захід.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Гельсінська комісія США закликає Вашингтон змінити стратегію щодо РФ і назвати Москву «постійною» загрозою