Армія РФ застосовує важку вогнеметну систему і КАБи поблизу агрегатного заводу у Вовчанську – ЗСУ

Підбитий російський танк із протимінним катком біля міста Вугледару на Донеччині. Світлину оприлюднила 5 листопада пресслужба 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців

Російські війська намагаються застосовувати важку вогнеметну систему та скидають КАБи в локації Вовчанського агрегатного заводу, розповів в ефірі телемарафону речник ОТУ «Харків» Віталій Саранцев.

«Вони (російські військові – ред.) намагаються наразі застосовувати в тій локації (агрегатний завод у Вовчанську – ред.) максимальний спектр озброєння. Застосовують і важку вогнеметну систему, і скидають КАБи», – сказав речник.

За його словами, «ситуація на території Вовчанського агрегатного заводу після його звільнення підрозділами Головного управління розвідки МОУ найбільш напружена та складна через те, що підприємство стало метою номер один для противника».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Україні потрібна Москва під прицілом балістики». Ігаль Левін про цілі ЗСУ на Курщині і чому досі стоїть Керченський міст

Речник ОТУ «Харків» додав, що «певної тактичної цілі агрегатний завод для росіян не має», проте втрата цього об’єкту була для них «дуже потужним іміджевим ударом».

Раніше, 24 вересня, у Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що його підрозділи звільнили від російських військ Вовчанський агрегатний завод.

Сили оборони 9 серпня інформували, що біля Вовчанська на Харківщині армія РФ готується до штурмів у районі агрегатного заводу і багатоповерхової забудови.

Згодом, 25 серпня, в оперативно-тактичному угрупованні «Харків» заявляли, що на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області залишаються російські військові, вони заблоковані вже декілька місяців.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОВА: російський FPV-дрон вранці завдав удару по Куп’янську, загинула людина