Кабмін спростив утилізацію ракет, боєприпасів і вибухових речовин

Кабмін дозволив переробляти боєприпаси за допомогою мобільних комплексів, каже Рустем Умєров

Кабмін дозволив переробляти боєприпаси за допомогою мобільних комплексів, тепер це можна буде робити «безпосередньо на місцях розмінування», повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

За словами голови Міноборони, близько до 20% боєприпасів у зонах бойових дій не спрацьовують. У зв’язку з цим було розроблено механізм, «який допоможе не лише утилізовувати їх, але й перетворити процес на користь для нашого війська», уточнив Умєров.

«Кабмін дозволив переробляти вибухонебезпечні предмети за допомогою мобільних комплексів безпосередньо на місцях розмінування. Це дозволить отримувати цінні продукти переробки для потреб Сил оборони», – додав він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Bloomberg: у ЄС шукають можливість подолати вето Угорщини на кошти Фонду миру для України

Раніше стало відомо, що чеський виробник зброї Czechoslovak Group (CSG) співпрацюватиме з українською компанією «Українська бронетехніка» над виробництвом артилерійських боєприпасів калібру 155 міліметрів в Україні.

Європейська оборонна компанія KNDS повідомила, що відкриває дочірнє підприємство в Україні. Компанія називає метою створення філії, поміж іншого, посилення здатності української індустрії обслуговувати та ремонтувати системи KNDS. Зокрема, йдеться про танки Leopard 1 і Leopard 2, артилерійські установки CAESAR, броньовані машини AMX10 RC, гаубиці PzH 2000 та зенітні установки Gepard.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ західні партнери надають військову допомогу Україні. Протягом цього року Київ уклав безпекові угоди з низкою країн – вони, серед іншого, передбачають надання безпекової допомоги. Також Україна намагається збільшити власне виробництво зброї, частково виробляючи її спільно з партнерами.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна вже виробляє боєприпаси 155-го калібру, далекобійні та морські дрони. Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна виходить на «значні» обсяги виробництва артилерійських систем та броньованої техніки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Маємо проблему з відірваними стволами»: начальник артилерії 93-ї ОМБр про війну і нагальні потреби