Кабмін призначив нового голову «Укрзалізниці»

Уряд призначив головою правління АТ «Укрзалізниця» (УЗ) Олександра Перцовського

Уряд призначив головою правління АТ «Укрзалізниця» (УЗ) Олександра Перцовського, звільнивши з посад трьох членів правління держкомпанії, йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

«Кабінет Міністрів України за поданням наглядової ради АТ «Укрзалізниця» призначив Олександра Перцовського головою правління компанії строком на три роки», – зазначили в УЗ.

Відомо, що Євген Лященко, який обіймав посаду голови правління УЗ, до завершення контракту з УЗ продовжить працювати на посаді члена правління. Контракт із Лященком було укладено в березні 2023 року, він закінчується в березні 2025 року.

Також із посад членів правління УЗ звільнено Володимира Крота, Ореста Логунова та Антона Мішина.

Перцовський був членом правління УЗ і до останнього часу керував пасажирським напрямком на посаді директора філії «Пасажирська компанія».

Перцовський прийшов в УЗ у жовтні 2020 року і його призначили в.о. члена правління компанії, а за рік затвердили в цьому статусі. До цього, у 2016-2020 рр., був першим заступником гендиректора АТ «Укрпошта», а з 2010 до 2016 рр., працював на керівних посадах у Deutsche Post DHL Group у США та Сінгапурі.

Раніше, 7 жовтня, Євген Лященко заявив про відставку з посади голови правління «Укрзалізниці».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В «Укрзалізниці» повідомили про скасовані рейси через повені в Чехії й Польщі