«Укренерго» скасувало відключення світла до 16-ї години

По всій Україні у суботу, 6 липня, скасували відключення електроенергії до 15:00

По всій Україні у суботу, 6 липня, скасували відключення електроенергії до 15:00, повідомляє пресслужба «Укренерго».

«Погодинні відключення електроенергії не будуть застосовуватись з 10:00 до 15:00 по всій Україні через знижене споживання у вихідний та збільшення виробітки сонячних електростанцій», – кажуть енергетики.

Згодом у ДТЕК уточнили, що графіки відключення світла в Україні 6 липня 2024 року не застосовуватимуться до 16:00. Таким чином сьогодні українці будуть зі світлом ще на годину довше.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через обстріли знеструмлювалися підстанції і дві шахти – Міненерго

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла через комбіновані цілеспрямовані атаки РФ на українську енергосистему. Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Укренерго» збільшило обсяг відключень світла на вечір