Орбан заявив про необхідність зняття санкцій з Росії. У Зеленського відповіли

16 вересня угорська служба Радіо Свобода повідомила, що 10 вересня під час закритої  зустрічі угорський прем'єр Віктор Орбан зробив низку резонансних заяв, які, зокрема, стосувалися війни в Україні

У Офісі президента Володимира Зеленського відреагували на заяви угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана про необхідність зняття санкцій з Росії, назвавши Угорщину «троянським конем».

«Орбан каже, що боротиметься за зняття санкцій з Росії. Називаймо речі своїми іменами: Угорщина – «троянський кінь», що прагне розвалу Європейського союзу за кошти європейських платників податків. Орбан ненавидить Україну та мріє про «русский мир» у Європі. То чи варто ЄС фінансувати ці диверсії?» – написав антикризовий радник голови ОП Михайло Подоляк.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кремль похвалив уряд Орбана за позицію в суперечці з ЄС

16 вересня угорська служба Радіо Свобода повідомила, що 10 вересня під час закритої зустрічі угорський прем’єр Віктор Орбан зробив низку резонансних заяв, які, зокрема, стосувались війни в Україні.

Як стверджують журналісти, посилаючись на дані, отримані від кількох учасників того заходу, Орбан сказав, що війна в Україна «може тривати до 2030 року», а сама Україна «може втратити третину чи половину територій».

Окрім того, за інформацією угорської служби Радіо Свобода, Орбан заявив, що війна в Україні «була б локальною, але втрутився Захід і зробив її глобальною», а після того, як проти Росії ввели санкції, Європа «вистрелила собі у ногу».

Тож, на думку угорського прем’єра, якого цитують журналісти, наразі «потрібно докласти зусиль, щоб не допустити продовження санкцій».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЄС рекомендує скоротити фінансування для Угорщини через корупцію і відступ від демократії